KNSB speelronde 7: Assen 2-HSP/Veendam 1 3-5

Ondanks dat we verzwakt waren door de afwezigheid van Johanan en Johan (en Vincent) boekten we een redelijk eenvoudige overwinning op Assen 2. Een mooie vierde plek is ons deel nu.

We begonnen echter niet goed: Bernard beging in de opening een onnauwkeurigheid door een pion niet te slaan waar dat achteraf beter wel had gemoeten. Hij ging er vervolgens vrij kansloos van af. Erwin H. had echter al een kwal gewonnen, Peter had zijn tegenstander tot passiviteit gedwongen en Olaf stond prettig. Niks aan de hand dus, zeker toen Thale een stuk cadeau kreeg.

In de tijdnoodfase had Olaf een 2e pion veroverd en een mooie aanvalsstelling erbij gekregen. Een paar zetten later had zwart genoeg gezien. Invaller Erwin R. deed het prima en kwam met minimaal een gelijke stelling uit de opening. In de eindfase ging het echter toch nog mis en was er een zure nederlaag.

Rienk had echter de verwikkelingen in het centrum tot zijn voordeel gemaakt en had een gedekte vrijpion op e6 gekregen. Zwart probeerde het nog even door er een stuk op te offeren maar Rienk tikte het gedecideerd uit. Opnieuw een gelijke stand dus. Op de overgebleven borden stonden we echter minimaal gelijk of beter.

Erwin H. stond nog steeds echter weliswaar een kwal voor, de stelling was ook helemaal dichtgeschoven. Hij berustte maar in remise. Ook Wiebe kwam remise overeen in een toreneindspel.

Zo bleven Peter en Thale als laatste strijders over. Beiden stonden beter tot gewonnen. Peter was door nauwkeurig manoeuvreren achter de zwarte linies gekomen. Grote problemen dienden zich aan en daar viel weinig meer tegen te beginnen. Zwart had genoeg gezien. Thale had ondertussen een kwaliteit erbij veroverd, maar gaf vervolgens direct maar weer een stuk terug (ipv mat in 10). Het overgebleven eindspel met een kwal meer was echter alsnog eenvoudig gewonnen en zo konden met een mooie overwinning huiswaarts.

De Nosbo-thuiswedstrijden zijn op donderdag: 19.45-00.00 uur